Η γιόγκα δεν απαιτεί συγκεκριμένο όριο ηλικίας και δεν προυποθέτει συγκεκριμένη φυσική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ευλυγισία για να ξεκινήσει. Η ευλιγισία έρχεται με τον καιρό. Σκοπός είναι να νιώσει καλά με το σώμα του και τον εαυτό του γενικότερα. ΔΕΝ χρειάζεται εξοπλισμός. Ενα στρωματάκι αρκεί και μπορεί να γίνει παντού, στο γυμναστήριο, στο γήπεδο, στο πάρκο, στην παραλία οπουδήποτε υπάρχει χώρος κατάλληλος.

Εργαζόμενοι πολυεθνικών εταιρειών ή υπάλληλοι δημοσίου στο διάλειμμα από την δουλειά ή αμέσως μετά σε αίθουσα της εταιρείας ή σε κοντινό πάρκο.

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν γιόγκα από μικρή ηλικία υπό μορφή παιχνιδιού και επίσης μπορούν να κάνουν γιόγκα μαζί με τους γονείς. (σχολείο, γυμναστήριο, πάρκο).

Τα άτομα της τρίτης ηλικίαςμπορούννα κάνουν ήπιας μορφής γιόγκα (ΚΑΠΗ, γυμναστήριο δήμου).

Η γιόγκα στη φύση είναι μια μοναδική εμπειρία! Είναι αδύνατον η ενέργεια της φύσης να μην επιδράσει σε όποιον ασκείται στη γιόγκα, ανάλογα φυσικά με την ευαισθησία του. Στην ύπαιθρο μπορεί ίσως πιο εύκολα να νιώσει κανείς μέρος του όλου και να έρθει σε επαφή με την αληθινή του φύση, με τον πραγματικό του Εαυτό.